Papa (2) – slecht nieuws

Na de diagnose ‘tumor in de blaas’ zou mijn vader dus snel geopereerd worden. Fijn!

Maar, op basis van een pre-operatief onderzoek moeten de artsen de operatie onverwacht annuleren. Mama krijgt eerst een telefoontje van de geriater – waar mijn vader al onder controle was voor Alzheimer en dementie – en dan van de uroloog. De operatie kan niet doorgaan. Z’n bloedwaarden blijken niet goed. Ze zijn zó slecht, dat het onverantwoord is papa te gaan opereren. Mijn moeder schrijft letterlijk in haar dagboekje over deze periode: “De één laat het woord oncoloog vallen, de ander leukemie. Alle bellen gaan rinkelen.” Nog voordat papa een plek krijgt in het Leyenburg ziekenhuis (HAGA) in Den Haag krijgt hij enorme buikpijn.

Na een lange dag met veel onderzoeken wordt papa op 10 oktober opgenomen in het Langeland ziekenhuis in Zoetermeer. En twee dagen later wordt hij overgebracht naar het Leyenburg, per ambulance. Hij gaat aan het infuus en krijgt geen chemo, maar een tablet; de enige mogelijke manier van behandelen voor mijn vader, vanwege zijn slechte bloedwaarden.

Daarna krijgen we alleen maar slechter nieuws. Mijn vader blijkt acute myeloïde leukemie te hebben. Het is niet meer te behandelen. We moeten gaan toeleven naar een afscheid; het kan heel snel afgelopen zijn. Papa!!!

2012-04-22 16.52.29

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s